IT Freelancerin kirjanpito

OLETKO ALOITTAMASSA FREELANCERINA JA TARVITSET LUOTETTAVAN KIRJANPITÄJÄN?

Oletko hakemassa modernia etänä toimivaa tilitoimistoa?

Etsitkö luotettavaa tilitoimistoa? Haluatko, että voit hoitaa kirjanpitosi etänä joko kotoasi tai toimistolta? Mikäli vastaus on Kyllä, niin olet oikeassa paikassa!

eAccounting Finland Oy on toiminut vuodesta 2016 ja toiminut sähköisesti päivästä yksi alkaen. Asiakkaan sijainnilla ei ole meille merkitystä. Täten, kirjanpitosi voidaan hoitaa, vaikka olisit lomalla tai työskentelesit etänä toiselta puolen maapalloa.

Käytämme ohjelmistoja, jotka toimivat kaikki alla maailmassa. Ja olemme testanneet ne omakohtaisesti myös maissa, joissa on maailman rajoittavimmat palomuurit, ilman pienintäkään ongelmaa.

Mistä tiedät, että juuri tämä on paras palvelu juuri sinulle? eAccounting Finland Oy palvelee kymmeniä IT konsultteja, jotka ovat kotoisin yli 20 eri maasta. He kaikki luottavat meidän kirjanpito ja verosuunnittelupalveluihin.

MITÄ TARKOITTAA IT FREELANCER?

Mitä tarkoittaa olla IT Freelancer?

Basically it means that IT Freelancer in Finland is acting as entrepreneur instead of being directly employed by the Employee. Being entrepreneur means that IT Freelancer needs to have a registered company in Finland, which they use to invoice their client(s).

Käytännössä IT Freelancer tarkoittaa, että toimit yrittäjänä sen sijaan, että olisit suorassa työsuhteessa. Yrittäjyys tarkoittaa sitä, että IT Freelancerilla on oltava rekisteröity yritys, jonka kautta voi laskuttaa asiakkaitaan.

Voinko rekisteröidä yrityksen Suomessa? Jokaiselle Suomessa asuvalle, jolla on suomalainen henkilötunnus ja suomalainen pankkitili, rekisteröityminen on helppoa ja vaivatonta.

Lue lisää IT-freelancerina toimimisesta Suomessa täältä (englanniksi): https://github.com/sam-hosseini/freelancing-in-finland

VOIMME AUTTAA SINUA YHTIÖMUODON VALINNASSA

Mitkä yhtiömuodot sopivat IF Freelancerina?

1) Toiminimi (eli Yksityinen elinkeinnon harjoittaja)

Hyvät ja huonot puolet:

    + Helppo avata

    + Hallinto on kevyttä (ei ylimääräistä raportointia tai pöytäkirjoja, yrittäjä voi nostaa rahaa haluamallaan tavallaan milloin haluaa)  

    + Helppo sulkea (noin 15 minuutin prosessi)

    – Verotus (voittoa verotetaan täysimääräisesti henkilökohtaisesna ansiotulo)

    – Vastuut (omistaja kantaa vastuun, harkitse vastuuvakuutusta)

    +/- Vain yhden miehen yritykselle

2) Osakeyhtiö

Hyvät ja huonot puolet:

    + Helppo avata (vain jonkin verran haastavampi kuin toiminimi)

     + Verotus (mahdollistaa verosuunnittelun)

     + Rajoitettu vastuu omistajalla

     + Voi olla useampi kuin yksi omistaja

     – Enemmän hallintoa

     – Omistaja voi nostaa varoja vain palkkana, palkanluontoisina etuina tai osinkoina (osingonjakoa on säännelty)

     – Yhtiön sulkeminen (voi kestää yli 6 kuukautta)

Jos tarvitset apua sinulle parhaan yritystyypin valinnassa, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä, niin autamme sinua löytämään yhdessä sinulle parhaan vaihtoehdon. Tai voit lukea blogikirjoituksemme täältä.

MITEN VALITA TILITOIMISTO?

Mitä ottaa huomioon tilitoimiston valinnassa?

Selecting your accountant is not easy. This is what you need to consider.

Tilitoimiston valinta ei ole helppoa. Nämä asiat sinun tulee ottaa huomioon.

1. Tilitoimisto liiketoimintaa ei rajoiteta Suomessa. Tämä tarkoittaa sitä, että kuka tahansa voi perustaa tilitoimiston ja tarjota palveluita. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kirjanpidon laatu ja hinta eivät ole standartoituja.

2. Muista, että Yrittäjä vastaa aina kirjanpidosta ja raportoinnista. Myös silloin kuin nämä ovat ulkoistettu. Varmista, että voit luottaa  kirjanpitäjääsi. Et voi paeta virheitä kirjanpitäsi selän taakse, mikäli kirjanpidossa tai verotuksessa on virheitä.

3. Tilitoimistosi on enemmän kuin kirjanpitäjäsi. Hyvä kirjanpitäjä on myös sinun veroneuvoja ja ymmärtää tilanteesi parhaiten. Parhaassa tapauksessa kirjanpitäsi voi säästä sinulle saman verran mitä maksat hänelle.

4. Mikäli avaat Osakeyhtiön verotuksellisista syistä, sinun tulee miettiä mitä aoit tehdä yhtiön tilillä makaaville rahoille. Mikäli aioit sijoittaa, tarvitset tilitoimiston joka osaa hoitaa sinun sijoitustilejä kirjanpidossa.

5. Harkitse sähköistä taloushallintoa. Sähköinen taloushallinto mahdollistaa jaetut oikeudet kirjanpitäjällesi, mutta myös sinulle itsellesi myös. Se säästää aikaasi ja tekee myös yhteistyöstä teille molemmille läpinäkyvämpää.

IT YHTIÖIDEN KOKEMUKSIA
TARVITSETKO APUA?

Autamma mielellämme kirjanpidossa ja verosuunnittelussa.

Mikäli tarvitset tilitoimistopalveluita tai apua uuden yhtiön perustamisessa, älä epäröi ottaa yhteyttä.

Jonne Anttila

jonne.anttila@eaccounting.fi

+358 (0)45 6743350

Jonne Anttila, KTM, on Accounting Finland Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja.